"Det er ved at være 3-4 år siden jeg var hos dig (...) Nu læser jeg i X og har til min seneste eksamen OVERHOVEDET ikke været nervøs. Jeg må indrømme jeg ikke troede, at det virkede, men jeg har aldrig i mit liv været så rolig til en eksamen. Jeg svarede stille og roligt på spørgsmål, min hjerne var helt klar og jeg gik derfra med et 12-tal. Det har virkelig givet mig en bedre selvtillid at gå hos dig." 
(ung kvinde, eksamensangst og lav selvtillid)

 

Hvad er hypnoterapi og selvhypnose?

Hypnoterapi er på samme tid en meget effektiv og blid metode. I hypnoterapi skal du ikke arbejde så hårdt for at finde svarene og følelserne bag dit tema eller problem, men lade dit sind arbejde for dig. Når det sker, vil du opleve, at du rummer langt flere lag og ressourcer, som du kan bruge til at få ny indsigt og tro på dig selv.

Selvhypnose er et værktøj, hvor du benytter hypnosens grundsten til selv at arbejde med dit tema - enten som underbygning af den hypnoterapi og coaching, du har modtaget - eller som selvstændig metode, som jeg lærer dig.

Hypnoterapi kan anvendes til behandling af fastlåste mønstre og uønskede tilstande, som f.eks.:

  • stress 
  • lavt selvværd
  • angst og fobier
  • uønskede vaner og mønstre


Typiske spørgsmål om hypnoterapi og selvhypnose

- Hvem kan hypnotiseres og/eller udføre selvhypnose? - Alle over 7 år med et almindeligt sundt sind.
- Hvad sker der under hypnoterapien? - Efter den indledende samtale sidder/ligger du i en behagelig lænestol med lukkede øjne og lytter til min stemme. På den måde får du hjælp til at slappe af og samtidigt skærpe dine indre sanser. Efter et stykke tid befinder du dig på et dybere niveau i din bevidsthed. Jeg vil under behandlingen stille dig nogle meget enkle spørgsmål, som du vil kunne besvare, hvis du ønsker det. Jeg vil også bede dig forestille dig situationer eller følelser. Bagefter har du det godt og er dejligt afslappet, og du kan stille spørgsmål om det, du har oplevet og lært.
- Kan hypnoterapeuten få mig til noget, jeg ikke vil? - Nej, fordi din evne til at beskytte dig selv enten ville få dig til at "komme tilbage" eller undlade at sige eller opleve det, som hypnoterapeuten foreslår. Dit indre "system" skal acceptere hypnosen, og det slår fra, hvis der er noget, der ikke passer ind eller du ikke er klar til.
- Hvad er forudsætningen for at det virker? - Enhver hypnoterapi eller selvhypnose er baseret på en aftale med terapeuten eller dig selv, og denne aftale skal til enhver tid være meningsfuld for dig for at virke. Den ønskede følelse eller adfærd, som du oplever under terapien, varer ved efter terapien i kraft af din fortsatte "invitation" af disse følelser.
- Kan jeg altid "komme tilbage"? - Ja, altid. Rent hypotetisk: Hvis jeg forlod lokalet midt i terapien, ville du enten langsomt komme tilbage eller falde i søvn og vågne på almindelig vis efter en dejlig lur. Det samme sker ved selvhypnose. Al form for hypnose kræver den instruktion, som enten terapeuten eller du selv giver dig. 

Scroll op
Scroll ned